Pizza & Praatjes – lotgenotengroep voor ervaringsdeskundigen op 3 oktober

Het aantal ervaringsdeskundigen in de regio groeit. Er zijn steeds meer vacatures en de waardering neemt ook toe. Er is hard gewerkt, onder andere door Movisie, Phrenos en de Vereniging voor Ervaringsdeskundigen, aan een generieke module Inzet Ervaringsdeskundigheid. Hierin staan handvatten voor de inzet van ervaringsdeskundigheid, voor relevante interventies, voor de rollen en taken van ervaringsdeskundigen in verschillende fasen van het zorgproces, en voor de cultuur, samenwerking en organisatie van ervaringsdeskundigheid. Het perspectief van de cliënt op het eigen proces van herstel vormt hierin de rode draad (https://www.ggzstandaarden.nl/generieke-modules/ervaringsdeskundigheid/introductie).

De ervaringsdeskundigen van De Kentering overleggen regelmatig met ervaringsdeskundigen van andere organisaties zoals het Zelfregiecentrum Nijmegen, Ixta Noa, RIBW, Bindkracht 10, Sterker, ZorgPlus en Woonzorgnet. Hier praten we elkaar inhoudelijk bij en kijken waar we samen kunnen werken.

Er blijkt echter ook behoefte aan het uitwisselen van persoonlijke ervaringen van het ervaringswerk. Een soort lotgenotengroep. Pizza & Praatjes voorziet in deze behoefte. Elke eerste maandag van de maand van 19.00 – 20.30 uur komen we samen en delen we ervaringen onder het genot van een pizza.

Alle ervaringsdeskundigen uit de regio zijn van harte welkom om aan te sluiten.

Meld je aan via laura@dekentering.info of bel ons op 024 – 324 99 75.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar boven