Programma De Kentering Week van de Psychiatrie 2024

Het programma van De Kentering voor de Week van de Psychiatrie 2024 is bekend. We hebben vijf gevarieerde workshops samengesteld met voor ieder wat wils. Al deze workshops vinden plaats bij de locatie Limoslaan 10 in Nijmegen.

Ad. 1 : ‘Wiebelige hormonen’; In gesprek over psychische kwetsbaarheid & hormonen

Iedere vrouw krijgt vroeg of laat te maken met stemmingsklachten door hormoonschommelingen. Als je ook al een psychische kwetsbaarheid hebt maakt dit het extra lastig. Graag willen we in een open sfeer met maximaal twaalf vrouwen het gesprek aangaan en de ervaringen delen die jij als vrouw hebt met stemming-hormoon gerelateerde klachten zoals bij ADHD, PMDD en tijdens de overgang.

We zouden het heel mooi vinden als de vrouwen die komen zich minder alleen voelen als ze naar huis gaan en een stukje herkenning en erkenning kunnen vinden in het contact met andere vrouwen. Voor deze bijeenkomst kun je je aanmelden via monique.kentering@gmail.com

Ad. 2 : Creatieve workshop: de innerlijke saboteur in beeld brengen met Textiel ✨

De bijeenkomst ziet er als volgt uit:

We gaan in gesprek over onze innerlijke boodschappen en hoe deze je op dagelijkse basis belemmeren.
We bespreken wat de oorsprong en functie van deze gedachten kunnen zijn.
We gaan aan de slag met de textiel om onze saboteur in beeld te brengen.
Tussendoor even pauze.
We werken verder aan onze innerlijke saboteur.
We doorbreken onze gedachten en verenigen ons met dit deel van onszelf.
We sluiten af met het delen van de ervaringen bij deze werkvorm.

Als je niet met naald en draad overweg kunt, wees gerust we hebben ook lijmpistolen en stiften, dus iedereen kan aansluiten!

Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden.

Maximaal 8 deelnemers.
Met 2 aanmeldingen gaat de workshop door.
Aanmelden via: creatiefbijdekentering@gmail.com

Ad. 3 : Workshop Over de Streep

Het programma ‘Over de Streep’ is een beproefde methode om respect en meeleven tussen de mensen te stimuleren en vooroordelen tegen te gaan. Met de workshop willen wij laten zien dat iedereen kenmerken/ symptomen heeft die passen bij verschillende DSM diagnoses. Hiermee willen we laten zien dat we niet onze diagnose zijn en dat er binnen de verschillende diagnoses heel veel overlap aan symptomen is die voor iedereen herkenbaar zijn.

Ad. 4 : Workshop Hoop Dance

Daniëlla Manhoef deelt haar ervaring over wat Hoop Dance voor haar heeft betekend tijdens haar herstel. Ze heeft ervaring in wat beweging kan doen voor je lichamelijke en psychische welzijn en deelt haar ervaring graag met jou zowel vanuit haar verhaal als vanuit de beweging. Dus kom op laagdrempelige wijze kennis maken met Daniëlla en doe met ons mee met de workshop Hoop Dance.

Ad. 5 : Levende bibliotheek

Een k(l/w)etsbare activiteit met compassie voor elkaar. Kom praten met en stel al je vragen aan mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Reageer op dit artikel

Scroll naar boven