GEK in de KLAS wint SPIG Goed voor Elkaar Challenge 2022

Opnieuw goed nieuws voor voorlichtingsproject GEK in de KLAS! Dat heeft de SPIG Goed voor Elkaar Challenge 2022 in de wacht gesleept. Daarmee heeft het initiatief  het fantastische bedrag van €35.000 gewonnen om zijn project verder te ontwikkelen en uit te breiden tot een landelijke organisatie.

De Stichting Preventie en Innovatie Gezondheidszorg (SPIG) lanceert de challenge om bij te dragen aan projecten, ideeën en initiatieven die een bijdrage leveren aan (mentale) gezondheid en onderlinge steun. De vijf beste ideeën mochten hun initiatief presenteren aan een deskundige jury. 

Afgelopen donderdag 7 april 2022 was het zover. Tezamen met andere genomineerden (onder andere Quiet Nijmegen en Buddy to Buddy) gaf GEK in de KLAS een pitch om zijn project te professionaliseren en uit te breiden. De jury bleek onder de indruk en koos GEK in de KLAS als winnaar.

GEK in de KLAS valt sinds 2018 onder De Kentering. De groep bestaat uit ervaringsdeskundigen die op scholen vertellen over psychiatrie en hun persoonlijke ervaring daarmee. De gastlessen worden geboden aan 12+ (middelbaar en hoger onderwijs). Gastles boeken? Check gekindeklas.nl 

Reageer op dit artikel

Scroll naar boven