Eervolle vermelding voor GEK in de KLAS

GEK in de KLAS is een initiatief waarbij (onder de paraplu van De Kentering) ervaringsdeskundigen in het middelbaar en hoger onderwijs voorlichting geven over psychiatrische ziektebeelden. Onlangs kreeg de organisatie een eervolle vermelding van Nijmegen Stad van Compassie, in het kader van de Compassiepluim. Initiatiefnemer en projectleider Laura Liebregt (foto) nam de onderscheiding dankbaar in ontvangst van burgemeester Hubert Bruls.

De tekst op de oorkonde luidde als volgt: “Nijmegen Stad van Compassie heeft besloten om aan GEK in de KLAS een eervolle vermelding te verlenen vanwege het op een bijzondere manier inhoud geven aan het begrip ‘compassie’ waardoor in Nijmegen harten worden verwarmd, mensen met elkaar worden verbonden en welzijn wordt bevorderd.” Een gesprek met Laura Liebregt, de drijvende kracht achter het succes van GEK in de KLAS.

-Had je de eervolle vermelding verwacht?

“Nee! Natuurlijk hebben we heel hard gewerkt om een zo goed mogelijk project neer te zetten, maar ergens zijn we heel ‘jong’. We zijn pas twee jaar actief en ik had niet verwacht dat we in zo’n korte tijd zoveel impact zouden maken.”

– Wat betekent deze voor jou persoonlijk? Is het een soort erkenning of beloning?

“Voor mij persoonlijk is het echt een erkenning waar ik heel trots op ben. Toen ik begon met GEK in de KLAS was het vooral een wens of een droom om een organisatie te beginnen waar mensen in geloven. Ik heb een mooie groep mensen bij elkaar verzameld die actief zijn voor GEK in de KLAS, wat voor mij al heel wat erkenning is! Maar zo’n eervolle vermelding is toch wel echt de kers op de taart.”

– Wat betekent deze voor GEK in de KLAS, verwacht je bepaalde effecten, bijvoorbeeld qua naamsbekendheid?

“Ik ben het Huis van Compassie en de burgemeester heel dankbaar dat ze GEK in de KLAS op deze manier in de schijnwerpers zetten. Professionele erkenning is natuurlijk heel belangrijk en laat zien dat we waarde hechten aan kwaliteit. We hebben nu al een inbox vol mensen die zich om die reden bij ons melden. Dat is misschien wel de beste bijkomstigheid.”

– Wat doet GEK in de KLAS nu in coronatijd?  

“Het is nu natuurlijk een stuk lastiger om gastlessen te geven voor een grote groep leerlingen of studenten. Dat doen we nu dan ook iets minder. In plaats daarvan zijn we bezig met het ontwikkelen van nieuw lesmateriaal, het schrijven van beleid en het leggen van nieuwe contacten met andere organisaties. Kortom: er is altijd genoeg te doen en we zitten niet stil.”

Hoe zie je de toekomst van GEK in de KLAS? Nu en na coronatijd?

“We blijven groeien, ontwikkelen en professionaliseren. Ons ultieme doel: van GEK in de KLAS een landelijke organisatie maken.”

– Wat wil je er verder nog over kwijt?

“Dank aan alle vrijwilligers die zich inzetten voor GEK in de KLAS! Zonder jullie had het nooit zover kunnen komen en we gaan een mooie toekomst tegemoet. Dank ook aan De Kentering die ons zo hartelijk ondersteunt!”

N.B. Het succes van GEK in de KLAS is mede te danken aan de steun van de volgende vrienden: DELA Fonds, Cellenbroederen Nijmegen, I am Recycled en zoals gezegd De Kentering (WK).   
 

Reageer op dit artikel

avatar
Scroll to Top