Landelijk meldpunt voor verwarde personen geopend

Vorige week heeft staatssecretaris Paul Blokhuis een nieuw meldpunt geopend waar mensen een melding kunnen doen over iemand met verward gedrag. Dit Meldpunt Zorgwekkend Gedrag (0800-1205), is kosteloos te bellen wanneer mensen zich zorgen maken over het gedrag van bijvoorbeeld naasten of buren. 

Als mensen het meldpunt bellen, worden zij in contact gebracht met een hulpverlener. Er kan bijvoorbeeld een melding worden gedaan indien iemand zich zorgen maakt om een familielid, de vervuilde woning van een buurman of veel overlast ervaart van buren, waarbij het vermoeden bestaat dat er sprake is van psychische problematiek.

Het nieuwe meldpunt is nadrukkelijk niet bedoeld voor spoedeisende gevallen, waarvoor 112 of de crisisdienst gebeld moet worden.

Er was in de regio Gelderland-Zuid al een meldpunt voor mensen met verward gedrag dat door de GGD was geopend: het Meldpunt Bijzondere Zorg. Daar is nu dus het nieuwe landelijke meldpunt bijgekomen.

De staatssecretaris hoopt dat door de opening van het nieuwe meldpunt de politie minder vaak in actie hoeft te komen bij verward gedrag.

Voor meer informatie over het nieuwe meldpunt zie deze site van de Rijksoverheid.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar boven