Laura Liebregt benoemd tot nieuwe compassie-ambassadeur

Onlangs werd het eerste Nijmeegse Compassion Fest gehouden. Het Compassion Fest, georganiseerd door het ambassadeursteam van Nijmegen Stad van Compassie, is bedoeld om uit te dragen dat men in Nijmegen oog voor elkaar heeft en de ander een warm hart toedraagt. Hiervoor is ook een nieuwe ambassadeur benoemd, die gedurende een jaar met een team activiteiten organiseert om compassie te promoten. Deze eer is weggelegd voor Laura Liebregt, werkzaam als ervaringsdeskundige bij De Kentering. Laura is zelf na een moeilijke periode werk gaan doen waarbij ze andere mensen met een psychische kwetsbaarheid ondersteunt en verder helpt.

Op de site van het Huis van Compassie verwoordt Laura het als volgt:
“Compassie hoeft niet groot of wollig te zijn. In mijn ogen is het iemand het voordeel van de twijfel geven. Een beetje milder zijn. Een ander helpen. Nijmegen is een stad die dat ademt. Daarom ben ik zo trots op deze stad en ik hoop van harte daarop verder te bouwen namens Nijmegen Stad van Compassie. Doe je mee?”

Behalve het presenteren van Laura als nieuwe compassie-ambassadeur werd tijdens het Compassion Fest ook een toespraak gehouden door vredesambassadeur Conrad Savy. Daarna gingen de bezoekers bezig met tekeningen en poëzie, en werden papiertjes met ervaringen met compassie aan de compassieboom gehangen.

Het Huis van Compassie laat weten: “Kortom, een zeer geslaagde middag in een prachtige zaal van De Lindenberg. We zijn heel dankbaar voor deze mooie middag en de fijne start van Laura en het ambassadeursteam. Iedereen bedankt voor het komen en voor jullie actieve bijdrage”.

Reageer op dit artikel

Scroll naar boven