Last minute: Kom dinsdag 16 mei naar de Dag van de Kwaliteit in de Lindenberg

Aanstaande dinsdag 16 mei organiseert De Kentering de 14e Dag van de Kwaliteit; de kwaliteit van leven. Het thema is Armoede & Psychische kwetsbaarheid en we hebben de Lindenberg voor deze dag afgehuurd.

Het belooft een dag te worden van  ontmoeting, inspiratie en uitwisseling in een informele setting.

Heb je ervaring met armoede en psychische kwetsbaarheid, of heb je hier beroepsmatig mee te maken, dan is dit een mooie dag om lotgenoten, beleidsmakers en hulpverleners te ontmoeten en je te verdiepen in elkaars werelden en standpunten.

Aanmelden Dag van de Kwaliteit, klik op de link AANMELDEN

Dit jaar heeft De Kentering gekozen voor een thema dat – helaas – uiterst actueel is: psychische kwetsbaarheid en armoede. Door de torenhoge inflatie en energierekeningen kunnen zelfs mensen met een modaal inkomen financieel in de problemen komen, laat staan mensen die het toch al niet breed hadden. Mensen met een psychische kwetsbaarheid behoren vaak tot deze laatste groep doordat hun situatie het moeilijk maakt inkomen te genereren. Andersom kan het leven in armoede tot psychische klachten leiden. Dit thema wordt verkend aan de hand van presentaties, debat en workshops. Aspecten van deze problematiek zijn (zelf)stigma, schaamte, verlies en rouw. Cabaret zorgt voor een vrolijke noot.

Het spoorboekje voor deze 14e Dag van de Kwaliteit ziet er als volgt uit:

  • 10.00 – 10.30 uur inloop
  • 10.30 – 12.30 u plenair deel
  • 12.30 – 13.30 u lunch
  • 13.30 – 14.15 u workshopronde 1
  • 14.30 – 15.15 u workshopronde 2
  • 15.30 – 16.00 u plenaire ludieke afsluiting (daarna is er nog de mogelijkheid om te borrelen)

Debat
Jessica van Hinthem, zelf ervaringsdeskundige in leven met armoede, opent de dag met een presentatie over de lessen het Beleefhuis heeft opgeleverd. Dit project, door haarzelf opgestart, bood mensen die niet zelf armoede ervaren maar wel met de doelgroep te maken hebben, de kans om te ervaren wat armoede met je doet. Vervolgens gaan ervaringsdeskundigen, deskundigen, hulpverleners, uitvoerders en de zaal met elkaar in debat over de samenhang tussen psychische kwetsbaarheid en armoede. Hierna genieten alle aanwezigen van een smakelijke lunch, kosteloos aangeboden door De Kentering.

Stress 
Vervolgens belichten we het thema van diverse kanten in twee workshoprondes. Zo kun je je verdiepen in de relatie tussen armoede en stress of leren hoe je met yoga-oefeningen die stress te lijf kunt gaan. Ook is er een workshop waarin je leert waar je qua financiën recht op hebt en waar je hiervoor terechtkunt. Ga in gesprek over schaamte en stigma, verlies en rouw. Je kunt ook schilderen wat rijkdom voor jou betekent. Marjolijn van Kooten sluit de dag humoristisch af met cabaret.

Nieuwe ideeën 
We hopen met deze dag te bereiken dat mensen die te maken hebben met psychische kwetsbaarheid en met armoede zich gewaardeerd, gehoord en gezien voelen – en geïnspireerd en gewapend met nieuwe ideeën naar huis gaan. En dat beleidsmakers en hulpverleners hun gereedschapskist kunnen aanvullen met nieuwe helpende methodes die werken voor mensen die met armoede te kampen hebben. Meer begrip en een betere onderlinge relatie – door de uitwisseling van ervaringen en kennis – tussen deze twee groepen mensen zou een mooi resultaat zijn van de 14e Dag van de Kwaliteit.

Aanmelden Dag van de Kwaliteit, klik op de link AANMELDEN

Aanmelden Dag van de Kwaliteit, klik op de link AANMELDEN

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Volgers
 
Reactie met meeste reacties
Populairste reactie thread
1 Comment authors
newest oldest most voted
Dave Peters

Volgens mij wel een geslaagde dag. Het debat liep lekker. Er waren goede workshops en een leuke afsluiting met cabaret.
Hoe hebben jullie, die deze Dag van de Kwaliteit hebben bijgewoond ervaren?

Scroll naar boven