Meld je aan voor het gratis webinar Zingeving in de psychische hulpverlening

Voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en naasten is zingeving vaak een belangrijk onderwerp bij herstel van psychische klachten. Zingeving is ook een menselijke behoefte en voor iedereen anders. Wat is zingeving en hoe besteed je hier aandacht aan in de behandeling?

De nieuwe kwaliteitsstandaard Zingeving in de psychische hulpverlening geeft informatie over de rol van zingeving bij preventie en herstel. Daarnaast biedt de kwaliteitsstandaard handreikingen om zingeving een plek te geven in de behandeling. Om kennis te maken met deze nieuwe kwaliteitsstandaard is er een interactief webinar.

Een ervaringsdeskundige, geestelijk verzorger, psychiater en POH-GGZ met elkaar in gesprek

Zingeving en psychische klachten zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar wederkerig: ze kunnen elkaar bevorderen en belemmeren. Waarom is zingeving belangrijk, hoe pak je een gesprek aan en hoe organiseer je de zorg voor zingeving? Wilma Arends, ervaringsdeskundige, Adem Kose, geestelijk verzorger, Arjan Braam, psychiater en Jos Somsen, POH-GGZ vertellen in het webinar over hun eigen ervaringen en praktische toepassing van de kwaliteitsstandaard. Tijdens het webinar kun je ook vragen stellen.

Wanneer?                   Donderdag 15 juni 19:30-21:00

Hoe aanmelden?      Klik op deze link

Kosten?                      Deelname is gratis     

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar boven