“Proost op de verliezers”: een theateravond over rouw na zelfdoding

Op zaterdag 24 juni 2023 organiseert Pro Persona de voorstelling ‘Proost op de verliezers’ in  Arnhem. Op deze avond voor nabestaanden na zelfdoding wordt op speelse wijze verkend  hoe dit ongemakkelijke thema bespreekbaar gemaakt kan worden. Het uiteindelijke programma is voortgekomen uit een samenwerking van drie jongvolwassen nabestaanden, een theatergroep en Pro Persona Connect.

Rouw na zelfdoding kan complex en moeizaam verlopen. Na een zelfdoding blijven veel vragen onbeantwoord, nabestaanden voelen zich vaak schuldig en ontregeld door de plotselinge dood. Reacties uit de naaste omgeving, of het zwijgen over het verlies maken het vaak niet makkelijker. Voor de omgeving is het vaak lastig te weten hoe je iemand kan ondersteunen. Moet je er nu wel of niet naar vragen? Dit ongemak willen we graag bespreken in een interactieve avond.

De voorstelling is ontstaan uit de behoefte van drie jongvolwassen nabestaanden. Samen met Ets, een groep acteurs voor improvisatie en theater wordt deze zware materie op speelse wijze hanteerbaar gemaakt.

Met het publiek en theatergezelschap bekijken we hoe rouw na zelfdoding bespreekbaar kan worden gemaakt. De dialoog in het theater is samen met nabestaanden vormgegeven. Weten hoe het gesprek aan te gaan over dit thema? Wees welkom!

Kosten                       € 5,- (minima en studenten gratis)

Waar                           Theater het Hof in Arnhem

Wanneer                    Zaterdag 24 juni 2023 19.30-22:00

Opmerkingen  Deze avond is voor inwoners van de gemeente Arnhem, Duiven, Lingewaard, Rheden, Rozendaal, Westervoort. Graag in het opmerkingenveld aangeven voor hoeveel personen de aanmelding is. Vanaf 23 juni is aanmelden alleen nog mogelijk via: preventie@propersona.nl

Aanmelden kan via deze link of preventie@propersona.nl 

Bron: Pro Persona

Reageer op dit artikel

Scroll naar boven